Nic tak mnie nie cieszy, jak możliwość testowania nowych form do pieczenia. Jest przy tym i radość i ciekawość. Nie inaczej było tym razem. Nową formę do pieczenia w formie małych babeczek dosyć szybko wypróbowałam. Co ciekawe użycie formy silikonowej pozwoliło zaoszczędzić czas i pracę. Zniknął problem natłuszczania blachy. Łaciate babeczki w tym przypadku to strzał w dziesiątkę. Miękkie i wilgotne. Łatwe w przygotowaniu oraz efektowne. Są doskonałą propozycją jako deser do kawy czy herbaty. Łaciate babec...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Cześć
Jestem młoda i pełną energii dziewczyną, której pasją są wypieki. Uwielbiam piec oraz komponować nowe smaki. Oprócz wypieków bardzo lubię przeczytać dobrą książkę.