Łaciate babeczki

Łaciate babeczki

Nic tak mnie nie cieszy, jak możliwość testowania nowych form do pieczenia. Jest przy tym i radość i ciekawość. Nie inaczej było tym razem. Nową formę do pieczenia w formie małych babeczek dosyć szybko wypróbowałam. Co ciekawe użycie formy silikonowej pozwoliło zaoszczędzić czas i pracę. Zniknął problem natłuszczania blachy. Łaciate babeczki w tym przypadku to strzał w dziesiątkę. Miękkie i wilgotne. Łatwe w przygotowaniu oraz efektowne. Są doskonałą propozycją jako deser do kawy czy herbaty. Łaciate babec...

Czytaj dalej na blogu Ciasta z tradycjami

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Autor

HonorataHonorata

Cześć
Jestem młoda i pełną energii dziewczyną, której pasją są wypieki. Uwielbiam piec oraz komponować nowe smaki. Oprócz wypieków bardzo lubię przeczytać dobrą książkę.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, babeczki, ciastka , desery, deser, ciasteczka, ciasto ucierane , szybkie ciasto

Inne przepisy z Ciasta z tradycjami

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.