Cynamon – nie tylko do wypieków
Cynamon – nie tylko do wypieków
Cynamon jest przyprawą, która przywędrowały do nas z Dalekiego Wschodu. W polskiej kuchni używana jest głównie do aromatyzowania wypieków (w szczególności w okresie świątecznym). Jej zastosowanie może być znacznie szersze, dzięki cynamonowi możemy również tworzyć niepowtarzalne smaki i aromaty różnych mięs. Poza aromatyzowaniem potraw i wypieków, przyprawa ta posiada wiele właściwości leczniczych. Główne odmiany cynamonu Najwyższej jakości przyprawę uzyskuje się z kory cynamonowca cejlońskiego. Pochodzi z obszar... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Ciasna Kuchnia
Autor
CiasnaKuchnia
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
jabłka, kurczak, świąteczne przepisy, jabłka pieczone, śledź, ryż, deser, desery, ciasto, świąteczne, kurczak po chińsku, ciasto z kawą, kuchnia chińska, dania z kurczakiem, ryż po chińsku, ciasta z jabłkami, dania chińskie, deser owocowy, ciasto owocowe, kurczak pieczony, kurczak z ryżem, śledź w cieście, potrawy z kurczaka
Inne przepisy z Ciasna Kuchnia
Dodaj komentarz