Cynamon – nie tylko do wypieków

Cynamon – nie tylko do wypieków

Cynamon – nie tylko do wypieków

Cynamon jest przyprawą, która przywędrowały do nas z Dalekiego Wschodu. W polskiej kuchni używana jest głównie do aromatyzowania wypieków (w szczególności w okresie świątecznym). Jej zastosowanie może być znacznie szersze, dzięki cynamonowi możemy również tworzyć niepowtarzalne smaki i aromaty różnych mięs. Poza aromatyzowaniem potraw i wypieków, przyprawa ta posiada wiele właściwości leczniczych. Główne odmiany cynamonu Najwyższej jakości przyprawę uzyskuje się z kory cynamonowca cejlońskiego. Pochodzi z obszar... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ciasna Kuchnia

Autor

CiasnaKuchniaCiasnaKuchnia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, kurczak, świąteczne przepisy, jabłka pieczone, śledź, ryż, deser, desery, ciasto, świąteczne, kurczak po chińsku, ciasto z kawą, kuchnia chińska, dania z kurczakiem, ryż po chińsku, ciasta z jabłkami, dania chińskie, deser owocowy, ciasto owocowe, kurczak pieczony, kurczak z ryżem, śledź w cieście, potrawy z kurczaka

Inne przepisy z Ciasna Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.