Cukinie faszerowane pomidorami. Wegańskie (dieta Dr. Dąbrowskiej)

Cukinie faszerowane pomidorami. Wegańskie (dieta Dr. Dąbrowskiej)

Cukinie faszerowane pomidorami. Wegańskie (dieta Dr. Dąbrowskiej)

Przepis na : kolacja

Składniki: 2 nieduże cukinie 4 pomidory (jeśli duże to 3) 2-3 ząbki czosnku sól pieprz zioła prowansalskie szczypiorek Cukinie kroimy wzdłuż i wstawiamy na kilka minut do gorącego piekarnika, żeby zmiękły. W międzyczasie kroimy pomidory w drobną kosteczkę, doprawiamy solą, pieprzem, posiekanym szczypiorkiem, ziołami prowansalskimi i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Wyjmujemy z piekarnika cukinie i wydrążamy łyżeczką pestki. Na ich miejsce układamy pomidorki. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu chwile dla mnie

Warto przeczytać

Nawyk zdrowego odżywiania

Kilka wartościowych uwag odnośnie zdrowego odżywiania. Zmniejsz ilość spożywanych posiłków, ale zwiększ ich częstotliwość.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.