Żurek na zakwasie z pulpetami z białej kiełbasy i otrębów
Żurek na zakwasie z pulpetami z białej kiełbasy i otrębów
Wykorzystałam wywar z gotowania białej kiełbasy na II Danie .Zawsze kupuję dodatkową białą kiełbasę i dodaje ją w różnej formie do zupy ( pulpety, plasterki ).A dodatek otrębów do masy na pulpety to moim zdaniem dobry pomysł bo są delikatniejsze.
Jedyne co wymaga uwagi to by kilka dni wcześniej nastawić zakwas na żurek .Ja nastawiam raz w miesiącu i mam na 2 porcje ( spokojnie może odstać do 2 tygodni w lodówce.
Czytaj więcej » czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Buniabaje w kuchni
Autor
Buniabajewkuchni
Uważam, że powiedzieć o kimś ---,,Kura domowa "--- to komplement .
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pulpety, biała kiełbasa, kiełbasa, żurek, żurek z białą kiełbasą, barszcz, zupa, zupa barszcz biały
Inne przepisy z Buniabaje w kuchni
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję