Żurek na zakwasie z pulpetami z białej kiełbasy i otrębów

Żurek na zakwasie z pulpetami z białej kiełbasy i otrębów

Żurek na zakwasie z pulpetami z białej kiełbasy i otrębów

Wykorzystałam wywar z gotowania białej kiełbasy na II Danie .Zawsze kupuję dodatkową białą kiełbasę i dodaje ją w różnej formie do zupy ( pulpety, plasterki ).A dodatek otrębów do masy na pulpety to moim zdaniem dobry pomysł bo są delikatniejsze. Jedyne co wymaga uwagi to  by kilka dni wcześniej nastawić zakwas na żurek .Ja nastawiam raz w miesiącu i mam na 2 porcje ( spokojnie może odstać do 2 tygodni w lodówce. Czytaj więcej » czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Buniabaje w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję