Rosół z miętusa z lanymi kluseczkami

Rosół z miętusa z lanymi kluseczkami

Rosół z miętusa z lanymi kluseczkami

Zupy rybne to w mojej rodzinie klasyka. Gotuję je w różnych wersjach- zabielane na gęsto, kremowe, z orientalnym smaczkiem, z jednego lub wielu gatunków ryb. Dwie odmiany lubię najbardziej- rosół z węgorza i koperkowy rosół z miętusa z lanymi kluseczkami. A , że ostatnio udaje mi się dość często kupić miętusa to pozwoliłam sobie na zrobienie ulubionej rybnej zupy. Czytaj więcej » czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Buniabaje w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Justyna Żak, 23 maja 2014 16:36:16

ciekawy pomysł na rosół:)

Stanislaw Seidler, 24 maja 2014 22:28:47

Pyszna zupa. Sam robię podobnie. Robię ją w dwóch wersjach z koperkiem i drugą ze świeżym tymiankiem, który przed posaniem z zupy wyjmuję.