Kartoflanka z ciecierzycą na bulionie

Kartoflanka z ciecierzycą na bulionie

Kartoflanka z ciecierzycą na bulionie

Zwykle to mięso z zupy pozostaje mi do wykorzystania na inną potrawę ( nie lubię ,,upychania " obranego mięsa na którym ugotowano wywar do zupy). Ale czasem jest odwrotnie - ugotowałam skrzydełka bo miałam ochotę na pierogi. Żeby nie marnować wywaru gotowałam go ,, porządnie" tzn. w mnóstwem zrumienionych warzyw i przypraw. Mięso i warzywa wyjęłam na potem a na bulionie zrobiłam klarowną kartoflankę z ciecierzycą. Czytaj więcej » czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Buniabaje w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Justyna Żak, 23 marca 2014 20:13:36

lubię takie dania:)

Christopher Konkel, 24 marca 2014 05:27:34

Tak jak byśmy się zmówili.U Ciebie cieciorka i u mnie cieciorka.Kiedyś gotowałem dużo zup z cieciorką.