Jeszcze jeden giuwecz wg Buni

Jeszcze jeden giuwecz wg Buni

Jeszcze jeden giuwecz wg Buni

Od lat eksperymentuję z tym pochodzącym z kuchni bułgarskiej daniem. Pierwszy raz jadłam giuwecz w latach 60-tych kiedy zrobił je mój Tata. Nie mam pojęcia jak trafił na przepis .W każdym razie ugotował prawie zgodny z oryginałem. Ja od lat robię ,, lżejsze" wersje . W zasadzie robię coś pomiędzy leczo a giuweczem. Dużo różnych jesiennych warzyw  i mało mięsa ( lub wcale a zamiennie chuda kiełbasa ). Moim zdaniem jest pyszny . Czytaj więcej » czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Buniabaje w kuchni

Warto przeczytać

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Odmładzająca dieta Hausera

Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Beata, 10 września 2013 23:01:57

A ryż?

Bunia Babciagramolka, 10 września 2013 23:28:32

Ryż ? A czemu miał by tu być ryż ? są ziemniaki, warzywa - po co ryż ?Chyba , że masz na myśli odmianę giuweczu zwaną Tracki giuwecz - tam to jest taki gulasz z warzywami zasypany pod koniec gotowania ryżem .Nie robiłam takiego- nie pasuje mi ryż w tym zestawie. Wolę z ziemniakami.

Beata, 11 września 2013 13:05:10

Możliwe, jadłam giuwecz z ryżem w Bułgarii.