Imbirowy rosół z omletem tamagoyaki
Imbirowy rosół z omletem tamagoyaki
Z gotowaniem rosołu to jest tak : potrzebuje czasu , dużej ilości mięsa i dużej ilości warzyw . No i oczywiście ,,świętego spokoju czyli podejścia z sercem". Bo prawda jest taka, że rosół to po prostu wywar wygotowany z mięs i warzyw . Im dłużej się gotuje tym lepiej. I właśnie dla tego ma ,, pyrkać "by białka zawarte w mięsach nie ścinały się a delikatnie rozpuszczały.
Gotuję więc 1-1,5 litra rosołu co jak dla 2 osób jest o wiele za dużo . Ale za to robię z niego kilka wersji( nie licząc dań z ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Buniabaje w kuchni
Autor
Buniabajewkuchni
Uważam, że powiedzieć o kimś ---,,Kura domowa "--- to komplement .
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
rosół, warzywa, gotowany kurczak, przepisy na święta, mięso, omlet, warzywa z kurczakiem, kurczak z warzywami, zupa, kurczak, dania z kurczakiem, omlet z białek
Inne przepisy z Buniabaje w kuchni
Dodaj komentarz
tu-tusia,
20 stycznia 2014 20:56:29Zdecydowanie moje smaki! Aż mi ślinka pociekła (mimo, że dopiero co jadłam;)
Justyna Żak,
20 stycznia 2014 22:55:38wyglada mega smacznie:)
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję