Schab w sosie śmietanowo-porowo-cukiniowym

Schab w sosie śmietanowo-porowo-cukiniowym

Schab w sosie śmietanowo-porowo-cukiniowym

Schab w doskonałym sosie pysznie smakuje z makaronem, ale sprawdzi się też z pieczywem Co potrzeba: 600 g schabu wieprzowego, 500 g-600 g młodej cukinii, 300 g-400 g pora, 400 g śmietanki 30%, 1/2 papryczki chili bez pestek, Olej do smażenia, Sól, Pieprz Wykonanie: Cukinię oczyszczamy z pestek, kroimy w ćwierćplasterki bez obierania ze skóry, przekładamy do miski. Schab kroimy w plastry o grubości ok. 1 cm, następnie każdy plaster kroimy w słupki o grubości ok. 0,5 cm, przekładamy na patelnię z 5 łyżkami oleju,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bułka z Chlebem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.