Policzki wieprzowe pieczone z czosnkiem i tymiankiem

Policzki wieprzowe pieczone z czosnkiem i tymiankiem

Policzki wieprzowe pieczone z czosnkiem i tymiankiem

Mięciutkie, delikatne, aromatyczne. Myślę, że wystarczą te trzy słowa na określenie tego pysznego dania Co potrzeba: 1 kg policzków wieprzowych, 4 łyżki oleju, 4 duże ząbki czosnku w łupinkach, 10 szt. gałązek tymianku, 1 liść laurowy, oregano, sól, pieprz Wykonanie: Mięso myjemy, obsuszamy, posypujemy z każdej strony dokładnie solą, pieprzem, i oregano, obsmażamy na oleju na większym płomieniu z każdej strony w garnku nadającym się do piekarnika. Dodajemy liść laurowy, gałązki tymianku, zmiażdżony czosnek w ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bułka z Chlebem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.