Dzisiaj coś dla miłośników słodkości i wisienek. Warstwowe ciasto z wiśniami i kremowym zwieńczeniem. WARSTWOWA WARIACJA z WIŚNIAMI Składniki: (forma 20x30 ) biszkopt: 5 jajek 80 g cukru 100 g mąki 2 łyżki kakao 30 g masła Ser miksujemy z jajkami, dodajemy mleko, mleko w proszku, cukier oraz masło. Masę wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia (takiej samej wielkości co forma, w której pieczony był biszkopt) Pieczemy 45 minut w 180 stopniach, studzimy. poncz: 1 szklanka wiśniówki... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...