Bardzo kremowe risotto z borowikami i gorgonzolą

Bardzo kremowe risotto z borowikami i gorgonzolą

Bardzo kremowe risotto z borowikami i gorgonzolą

Mój tata prawie ze łzami w oczach oddawał mi swoje 6 prawdziwków... Ponieważ w naszych pobliskich lasach ciężko o tę borowikową przyjemność, (a planował je zasuszyć). No cóż, życie  jest brutalne. Za to wynagrodziłam mu to pysznym risotto. Cieszyłam się, że mu smakowało, ponieważ on nie lubi zagranicznej kuchni ani "udziwnień" podczas gotowania. Zaakceptował nawet abstrakcyjny dla niego ser gorgonzola :) Składniki:400 g ryżu arborio 6 dużych świeżych prawdziwków (borowików)1 duża cebula2 ząb... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bon Appetit Małgorzaty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.