Soczysta rybka w panierce jogurtowej z curry Jeśli tak jak ja lubcie od czasu do czasu zjeść dobrą rybkę w chrupiącej i aromatycznej panierce, koniecznie wypróbujcie ten przepis. Możemy tutaj użyć dowolnej białej ryby, u mnie jest to dorsz. Ciekawy pomysł na obiad inny niż zwykle. Polecam! Składniki: ok 0,5 kg filetów z białej ryby (u mnie dorsz) 100g gęstego jogurtu naturalnego 2 jajka pół szklanki mąki pszennej przyprawy: sól, pieprz, papryka mielona słodka i ostra, curry olej do smażenia &nbs... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Karp jest to tradycyjna świąteczna polska potrawa. W obecnych czasach odchodzi się od tradycyjnych polskich potraw, gdyż według religii w wigilię już nie obowiązuje post.
Czytaj dalej...