Sernikokarpatka z jagodami

Sernikokarpatka z jagodami

Sernikokarpatka z jagodami

Sernikokarpatka z jagodami Delikatne i kruche ciasto parzone przełożone rozpływającą się w ustach, kremową masą serową z jagodami. Połączenie dwóch pysznych ciast, które tworzy prawdziwą eksplozję smakową. Polecam!     Składniki: Ciasto: 70g masła pół szklanki wody pół szklanki mąki 3 jajka szczypta soli pół łyżeczki proszku do pieczenia Masa sernikowa: 500g mielonego twarogu (może być z wiaderka) 16g cukru waniliowego – 1 opakowanie 250g białej czekolady 100g schłodzonej śmietanki36% ok pół szklanki mro... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Idealny sernik - co zrobić, by nie opadł i nie pękał

Trudno znaleźć idealny przepis na sernik i jak już wydaje nam się, że znaleźliśmy, bo upieczeniu ciasto opada.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.