Sernikokarpatka z jagodami Delikatne i kruche ciasto parzone przełożone rozpływającą się w ustach, kremową masą serową z jagodami. Połączenie dwóch pysznych ciast, które tworzy prawdziwą eksplozję smakową. Polecam! Składniki: Ciasto: 70g masła pół szklanki wody pół szklanki mąki 3 jajka szczypta soli pół łyżeczki proszku do pieczenia Masa sernikowa: 500g mielonego twarogu (może być z wiaderka) 16g cukru waniliowego – 1 opakowanie 250g białej czekolady 100g schłodzonej śmietanki36% ok pół szklanki mro... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Trudno znaleźć idealny przepis na sernik i jak już wydaje nam się, że znaleźliśmy, bo upieczeniu ciasto opada.
Czytaj dalej...