Kotlety z udek w panierce jogurtowej

Kotlety z udek w panierce jogurtowej

Kotlety z udek w panierce jogurtowej

Kotlety z udek w panierce jogurtowej Soczyste mięsko z udek kurczaka w pysznej, chrupiącej panierce. Polecam!     Składniki: 4 udka kurczaka (lub gotowe filety z udek – bez skóry i kości) 100g gęstego jogurtu naturalnego 1 jajko 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka przyprawy do kurczaka (u mnie złocista) 1 szklanka bułki tartej olej do smażenia     *** Udka z kurczaka filetujemy, wycinamy skórę i kości. Najlepiej kupić gotowe filety z udek *** *** Mięso układamy na desce, przykrywamy folią spo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.