Przepis na : obiad
Kotlety po francusku Bardzo smaczny i nieskomplikowany pomysł na soczyste danie z piersi kurczaka. Takie kotlety możemy podać na obiad w towarzystwie ulubionych dodatków. Pamiętajcie tylko, że należy je smażyć na niewielkiej mocy palnika przez około 4-5 minut, ponieważ zbyt duży ogień sprawi, że kotleciki szybko zrumienią się z zewnątrz, a będą nadal surowe w środku. Składniki: 2 pojedyncze filety z kurczaka 2 jajka 4 płaskie łyżki mąki pszennej 2 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy francuskiej 1 ząbe... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...