Kotlety po francusku

Kotlety po francusku

Kotlety po francusku

Przepis na : obiad

Kotlety po francusku Bardzo smaczny i nieskomplikowany pomysł na soczyste danie z piersi kurczaka. Takie kotlety możemy podać na obiad w towarzystwie ulubionych dodatków. Pamiętajcie tylko, że należy je smażyć na niewielkiej mocy palnika przez około 4-5 minut, ponieważ zbyt duży ogień sprawi, że kotleciki szybko zrumienią się z zewnątrz, a będą nadal surowe w środku.     Składniki: 2 pojedyncze filety z kurczaka 2 jajka 4 płaskie łyżki mąki pszennej 2 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy francuskiej 1 ząbe... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.