Kotleciki drobiowe w musztardowej panierce

Kotleciki drobiowe w musztardowej panierce

Kotleciki drobiowe w musztardowej panierce

Kotleciki drobiowe w musztardowej panierce Soczyste, aromatyczne i kruche mięso z kurczaka obtoczone w rewelacyjnej panierce. Bardzo proste i szybkie w wykonaniu. Takie kotleciki zasmakują zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Polecam!     Składniki: 2-3 pojedyncze filety z kurczaka sól, pieprz 1 łyżka musztardy 1 jajko 1/3 szklanki mleka 1 szklanka mąki 1 szklanka bułki tartej olej do smażenia     *** Filety przekrawamy wzdłuż na pół *** *** Mięso rozbijamy na średniej grubości plastry *** *** F... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.