Kotleciki drobiowe w musztardowej panierce Soczyste, aromatyczne i kruche mięso z kurczaka obtoczone w rewelacyjnej panierce. Bardzo proste i szybkie w wykonaniu. Takie kotleciki zasmakują zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Polecam! Składniki: 2-3 pojedyncze filety z kurczaka sól, pieprz 1 łyżka musztardy 1 jajko 1/3 szklanki mleka 1 szklanka mąki 1 szklanka bułki tartej olej do smażenia *** Filety przekrawamy wzdłuż na pół *** *** Mięso rozbijamy na średniej grubości plastry *** *** F... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...