Ruskie Pierożańce

Ruskie Pierożańce

Ruskie Pierożańce

Przepis na : obiad

Ruskie pierożańce to danie z bardzo prostych składników które często posiadamy w domu. Przepis na nie znalazłam w bardzo starej gazecie :). Świetnie smakują podane z zimnym kefirem, ostrzejszym sosem lub surówką. Bardzo ciekawe danie które zaskoczyło domowników :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na farsz: 1/2 kg ziemniaków 300 gram twarogu 1 duża cebula olej/smalec do smażenia sól i pieprz do smaku Składniki na ciasto: 500 gram mąki pszennej 2 jajka 1 czubata łyżka sody oczyszczo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog kulinarny S9.PL

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.