Przepis na : obiad
Lubicie kuchnie azjatycką tajską? Ja tak i gdy mam możliwość próbować jej w restauracjach to chętnie wybieram tajskie dania. W domu natomiast staram się je odtwarzać, modyfikować na swój smak, biorąc pod uwagę możliwość dostępnych składników. Zresztą obecnie można dostać już prawie wszystko, a sama zupa nie wymaga karkołomnych, egzotycznych zakupów dlatego ją zrobiłam. Zupa Tom Yum jest prawdopodobnie najbardziej znaną tajską potrawą, a istnieje jej tyle wersji ile w polskich domach pomidorowych. Ja poniżej pr... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Bardzo lubię tom yum! Nie jadłem jeszcze takiej wersji z makaronem, muszę spróbować. O ile się nie myle, w Tajlandii dodają galangal, ale na pewno imbir też da radę. Zabieram się za gotowanie.
Bardzo lubię takie smaki, ale mam "przechlapane" - u mnie w domu nikt poza mną nie lubi :) Ale i tak ją przyrządzę :)
u mnie w domu tylko ja i córka ale warto sobie raz na jakiś czas zafundować.
mi ta wersja bardzo smakowała, a galangal wiem ze się dodaje niestety nie miałam , zresztą w wielu przepisach był wymieniany na zmianę z imbirem.