Wiejska patelnia

Wiejska patelnia

Wiejska patelnia

Przepis na : obiad

Proste, pyszne, polskie jedzenie, czyli ziemniaki, cebula, czasami kiełbasa, wszystko z patelni, a do tego kwaśne mleko… kto z nas tego nie lubi. Ja uwielbiam, to wspomnienie dzieciństwa. Dlatego, gdy takie wspomnienia nas nachodzą warto je odtworzyć w naszej kuchni i próbować cofnąć czas. I tak było z tym daniem, ot patelnia, kilka warzyw i dodatków, bo oczywiście proste danie nigdy nie może być u mnie zbyt proste i staram się je udoskonalić, urozmaicić. I tak było tym razem, bo całość zalałam masą jajeczną ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bernika - moj kulinarny pamietnik

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.