Przepis na : śniadanie
Naleśniki zazwyczaj je się prosto, bo wystarczy dżem, nutella czy biały ser i powstaje ekspresowe śniadanie na słodko, jedno z ulubionych Polaków. Ale można te naleśniki zjeść w wersji urozmaiconej, wytrawnej i bardzo kolorowej. Zapraszam na moje naleśniki na wytrawnie z płynnym jajkiem, bekonem, pomidorami i czym tam jeszcze w lodówce się zaplątało. Takie śniadaniowe zero waste. Czytaj więcej »
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...