Pałki kurczaka w sosie piwno-pomarańczowym

Pałki kurczaka w sosie piwno-pomarańczowym

Pałki kurczaka w sosie piwno-pomarańczowym

Przepis na : obiad

Pałki kurczaka to taka wdzięczna cześć kurczaka o niezliczonej ilości sposobów przygotowania, marynowania, ze za każdym razem ich smak może być inny. Ja tym razem do marynaty postanowiłam wykorzystać piwo korzenne i pomarańcze. Aromat piwa był wystarczający by nadać słodkawo dymny posmak pałkom, tak wiec żadnych przypraw nie trzeba było już dodawać. Z marynaty i wytopionego tłuszczu z pałek powstał pyszny gesty sos. Z tęsknoty za latem jest to danie idealne na zimowy obiad. Czytaj więcej »... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bernika - moj kulinarny pamietnik

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Hania-Kasia, 18 stycznia 2013 09:02:18

Super apetyczne, narobiłaś mi smaku.

kocie-smaki, 18 stycznia 2013 09:26:04

niezwykle zachęcająco wygląda, zrobię na pewno :)

Justyna Bąk, 18 stycznia 2013 09:36:07

ja robię marynaty do mięs na piwie:) pysznie wygląda:)

Iza Kulińska, 18 stycznia 2013 10:11:48

wyglądają bardzo apetycznie, chyba przekonasz mnie do piwnych marynat :)

Antenka, 18 stycznia 2013 10:39:09

apetyczne i pięknie podane:)

Marzena, 18 stycznia 2013 11:44:42

Wyglądają extra:-)

aga, 18 stycznia 2013 11:53:14

No, nieźle to wyglada! Wyobrażam sobie, że zapach tez musiał być szałowy...

miss_coco, 18 stycznia 2013 13:30:31

Cieszy oko i wyglada tak akurat na ten dzisiejszy zimowy dzien ;))

BernadettaP, 18 stycznia 2013 14:28:03

Berniko, ależ apetyczne te Twoje pałki :) A ja już tak dawno nie przygotowywałam mięcha z alkoholem, że tęskno mi do niego, oj tęskno :D

Ania, 18 stycznia 2013 20:16:55

obłędnie wyglądają :)

kabamaiga, 18 stycznia 2013 22:57:54

Podejrzewam, że to to piwo poszło do kurczaka. Super pomysł.

Izaa, 19 stycznia 2013 22:21:36

z pomarańczami robiłam kiedyś kurczaka i był pyszny ciekawy jest do tego wszystkiego dodatek piwa

Bernadeta, 20 stycznia 2013 23:48:58

dziekuje. pozdrawiam.

Bernadeta, 20 stycznia 2013 23:49:20

dziekuje. pozdrawiam.

Bernadeta, 20 stycznia 2013 23:49:52

tez robie często fajny smak ma takie mięso.

Bernadeta, 20 stycznia 2013 23:50:09

warto Iza, warto.

Bernadeta, 20 stycznia 2013 23:50:33

dziękuje. polecam.

Bernadeta, 20 stycznia 2013 23:50:53

dziekuje. pozdrawiam.

Bernadeta, 20 stycznia 2013 23:51:20

dziekuje. polecam.

Bernadeta, 20 stycznia 2013 23:51:48

dziękuję. pozdrawiam.

Bernadeta, 20 stycznia 2013 23:52:27

:) milo mi to słyszeć. pozdrawaiam.

Bernadeta, 20 stycznia 2013 23:53:02

dzieki. pijane palki:)

Bernadeta, 20 stycznia 2013 23:53:32

oj tak, rozgrzewająco i letnio. pozdrawiam.

Bernadeta, 20 stycznia 2013 23:54:13

lekko słodki, aromatyczny. polecam.