Przepis na : obiad
Pałki kurczaka to taka wdzięczna cześć kurczaka o niezliczonej ilości sposobów przygotowania, marynowania, ze za każdym razem ich smak może być inny. Ja tym razem do marynaty postanowiłam wykorzystać piwo korzenne i pomarańcze. Aromat piwa był wystarczający by nadać słodkawo dymny posmak pałkom, tak wiec żadnych przypraw nie trzeba było już dodawać. Z marynaty i wytopionego tłuszczu z pałek powstał pyszny gesty sos. Z tęsknoty za latem jest to danie idealne na zimowy obiad. Czytaj więcej »... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...wyglądają bardzo apetycznie, chyba przekonasz mnie do piwnych marynat :)
No, nieźle to wyglada! Wyobrażam sobie, że zapach tez musiał być szałowy...
Cieszy oko i wyglada tak akurat na ten dzisiejszy zimowy dzien ;))
Berniko, ależ apetyczne te Twoje pałki :) A ja już tak dawno nie przygotowywałam mięcha z alkoholem, że tęskno mi do niego, oj tęskno :D
z pomarańczami robiłam kiedyś kurczaka i był pyszny ciekawy jest do tego wszystkiego dodatek piwa