Letnia miska rozmaitości

Letnia miska rozmaitości

Letnia miska rozmaitości

Przepis na : obiad

Wszędzie gdzie się obrócę widzę pomysły na tzw Buddha bowl czyli miskę rozmaitości, obfitości ... i tak sobie pomyślałam że polskie, letnie, cudowne jedzenie jest idealne by powstała nasza rodzina miska rozmaitości. I tak połączyłam ugotowany bób, podsmażone młode ziemniaczki, młodą marchewkę, domowe ogórki małosolne, domowe kiszone rzodkiewki, jajko sadzone, wędzonego łososia (on podkręci smak dania) i koperek, a wszystko zostało okraszone ziołowym olejem i popite maślanką. Idealne męskie bowl. Nie podaję... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bernika - moj kulinarny pamietnik

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.