Przepis na : obiad
Ten kurczak jest nietypowy. Zazwyczaj faszerujemy go warzywami, wątróbka i mięsem mielonym, cytrusami, tymczasem u mnie jest faszerowany ryżem z mnóstwem aromatycznych przypraw i podany z pieczonymi ziemniakami hasselback. Kurczak po upieczeniu jest pięknie przyrumieniony, ryż nabiera smaku przypraw i sosu z kurczaka, ziemniaki są chrupiące i miękkie. Całość jest pyszna i bardzo syta. Szczerze polecam. Czytaj więcej » czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...