Przepis na : śniadanie
Pamiętacie z dzieciństwa domowy, biały ser? Nie takie kupny ze sklepu ale taki zrobiony przez babcie, czy mamę z mleka prosto od krowy. Ja pamiętam, chodziłam u babci na wsi po mleko od krowy, pamiętam zapach i smak tego mleka, pamiętam zapach gdy to mleko stało na oknie i kwaśniało, a potem gdy babcia robiła z niego ser. Rano kładła grube plastry na bułkę posmarowaną prawdziwym, domowym masłem, które razem z nią ubijałam w maselniczce. Wtedy wydawało mi się to takie zwykle śniadanie, chleb i ser, teraz za t... czytaj dalej...
Ja też robię domowy serek :-) U mnie na szczęście nie ma problemu z mlekiem, bo na placu obok mam świeże do krówki.
Bardzo mnie korci, żeby spróbować zrobić ser domowej produkcji. Na pewno wrócę, jak się w końcu zabiorę za to zadanie :)