Calzone z kurczakiem

Calzone z kurczakiem

Calzone z kurczakiem

Pizza stała się nudna? Warto wtedy sięgnąć po calzone, czyli  pewien rodzaj pizzy zawijanej na kształt dużego pieroga. Nadzienie pieroga to kwestia smaku, zawartości lodówki, czy wyobraźni. Zero ograniczeń. Ja proponuję klasycznie, czyli pierś z kurczaka, pieczarki, oliwki i ser. A żeby pieróg był pięknie wyrośnięty proponuje pewien trik czyli dmuchnięcie pieroga, o którym przeczytacie w przepisie. Zapraszam. Czytaj więcej » czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bernika - moj kulinarny pamietnik

Warto przeczytać

Wszystko co powinieneś wiedzieć o idealnym cieście do pizzy

Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.