Pierwszy wpis z rybą. Dość późno, bo przecież jestem w kraju słynącym z rybołówstwa i owoców morza. W roli głównej ryba, którą jako jedyną uznaję na surowo. Ryżowa Sałatka z Tuńczykiem ryż biały ok. 100g puszka tuńczyka w wodzie mała puszka kukurydzy czarne oliwki ok. 10 szt. ząbek czosnku oliwa z oliwek sól, chilli mielone opcjonalnie łyżka majonezu Przygotowanie: ryż ugotować na sypko czosnek pokroić w cienkie plastry i podsmażyć na oliwie, pozostawić do wystygnięcia kukurydzę oraz t... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...