Zielono mi czyli szpinakowe pappardelle z sosem z awokado, roszponką i jajkiem.

Zielono mi czyli szpinakowe pappardelle z sosem z awokado, roszponką i jajkiem.

Zielono mi czyli szpinakowe pappardelle z sosem z awokado, roszponką i jajkiem.

Wczoraj był pierwszy dzień wiosny, za oknami nieśmiało pojawia się słońce, a mi się już chce tak zielonego koloru dookoła. Upragnioną zieleń wyczarowałam sobie na talerzu. Szpinakowy makaron pappardelle, pyszne dojrzałe awokado, roszponka,  nuta cytryny a do tego pięknie żółte jajko. Robi się to bardzo szybko. Oto mój sposób przywoływania wiosny. :) SKŁADNIKI :   makaron pappardelle ze szpinakiem ok 100 gr. na osobę 1 awokado  sok z cytryny  sól, pieprz do smaku  1 mały ząbek czosnku&nbs... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Basia w kuchni

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.