Wiosenne kanapki

Wiosenne kanapki

Wiosenne kanapki

Przepis na : kolacja

Często na śniadanie lubię sobie przyrządzać takie kanapki, są smaczne i sycące. Jedną kanapką naprawdę można się najeść, najbardziej do kanapek smakuje mi sos chrzanowy, polecam. Składniki: 2 bułki pełnoziarniste 2 jajka ugotowane na twardo Kilka listków sałaty 4 rzodkiewki 2 plastry pomidora Sos chrzanowy Fanex Masło Sposób przygotowania: Jajka ugotowane na twardo obieramy i kroimy w plastry, rzodkiewki myjemy, kroimy w cienkie plasterki. Bułki kroimy na pół, dolną część smarujemy masłem, układamy sałatę, pl... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bajeczna Kuchnia

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.