Wiosenne kanapki

Wiosenne kanapki

Wiosenne kanapki

Przepis na : kolacja

Często na śniadanie lubię sobie przyrządzać takie kanapki, są smaczne i sycące. Jedną kanapką naprawdę można się najeść, najbardziej do kanapek smakuje mi sos chrzanowy, polecam. Składniki: 2 bułki pełnoziarniste 2 jajka ugotowane na twardo Kilka listków sałaty 4 rzodkiewki 2 plastry pomidora Sos chrzanowy Fanex Masło Sposób przygotowania: Jajka ugotowane na twardo obieramy i kroimy w plastry, rzodkiewki myjemy, kroimy w cienkie plasterki. Bułki kroimy na pół, dolną część smarujemy masłem, układamy sałatę, pl... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bajeczna Kuchnia

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.