Przepis na : kolacja
Aromatyczne śledzie z cebulką i suszonymi podgrzybkami to świetny pomysł - razem smakują znakomicie. Pyszny śledzik, nie tylko na wigilijny stół. składniki: 4 filety śledziowe a'la matias 1 duża cebula 40 g suszonych podgrzybków 1 szklanka wody 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich 4 łyżki oleju sól, pieprz wykonanie: Grzyby zalewam szklanką wrzątku, przykrywam i odstawiam na noc. Po tym czasie grzyby wyjmuję z wody, lekko odsączam i kroję w paseczki (wodę zostawiam). Śledzie moczę w zimnej w... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...