jajka faszerowane fetą i suszonymi pomidorami

jajka faszerowane fetą i suszonymi pomidorami

jajka faszerowane fetą i suszonymi pomidorami

Przepis na : śniadanie

Jajka faszerowane na różne sposoby pojawiają się na naszym stole jako urozmaicenie śniadania czy kolacji. Oczywiście honorowe miejsce zajmują na wielkanocnym stole. Dziś jedne z moich ulubionych - z fetą i suszonymi pomidorami. składniki: 4 jajka ugotowane na twardo 4-5 suszonych pomidorów 50 g sera typu feta 2 łyżki majonezu wykonanie: Ugotowane jajka obieram ze skorupek i każde z nich przekrawam na pół. Żółtka przekładam do miseczki. Pomidory odsączam z oleju, drobno kroję i dodaję do żółtek zostawiając ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu babka w formie

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.