ciasto marchewkowe - kuchnia regionalna (Kujawy)

ciasto marchewkowe - kuchnia regionalna (Kujawy)

ciasto marchewkowe - kuchnia regionalna (Kujawy)

Na pierwsze dni jesieni proponuję Wam ciasto marchewkowe* - miękkie, pulchne i wilgotne. Tradycyjny przepis kuchni kujawskiej - ciasto bez dodatku przypraw korzennych i kakao, o jasnej barwie nadanej jedynie przez marchew i cynamon. Na wierzchu udekorowane białym lukrem. Do dziś na Kujawach ciasto marchewkowe piecze się zarówno na co dzień, jak i na rodzinne uroczystości czy święta, a najsmaczniejsze i najbardziej aromatyczne jest to przygotowane z marchewki świeżo zebranej jesienią. Ważny jest również dodat... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu babka w formie

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

babka w formiebabka w formie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, babki, lukier , ciasto marchewkowe, marchewkowe, ciasto ucierane , deser, desery, szybkie ciasto, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, bez pieczenia, jajka na święta, szybkie ciasto bez pieczenia

Inne przepisy z babka w formie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.