Pyszne ciasto z dużą ilością rodzynek i włoskich orzechów. Miękkie, wilgotne, pachnące przyprawą do piernika, a przede wszystkim - bardzo łatwe do przygotowania. Wystarczy składniki wymieszać łyżką i gotowe, nie potrzebujecie nawet miksera. Polecam :-) składniki: 2 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 1 szklanka posiekanych orzechów 1 szklanka rodzynek 1 1/2 łyżeczki sody 1 łyżka domowej przyprawy do piernika 3 jajka 1 szklanka puree z dyni 2/3 szklanki oleju wykonanie: Puree z dyni, jajka i olej wlewam d... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.
Czytaj dalej...