
Żur może nie zachwyca kolorem, ale smakiem. Pieczeń z białej kiełbasy jest przepyszna. Idealnie jeśli uda się ją gorącą, prosto z pieca wyjąć i dodać do żuru. wywar z warzyw 2 litry liście laurowe 2 szt. ziele angielskie 5 szt. pieprz w ziarenkach 5 szt. żurek żytni 1 butelka majeranek 2 łyżeczki jaja na twardo 3 szt. biała kiełbasa 800 g chrzan tarty świeży 2 łyżeczki czosnek 3 ząbki cebula 1 szt. prawdziwki suszone 2 kapelusze kiełbasa 300 g sól i pieprz do smaku olej do smażenia c... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...