Żur może nie zachwyca kolorem, ale smakiem. Pieczeń z białej kiełbasy jest przepyszna. Idealnie jeśli uda się ją gorącą, prosto z pieca wyjąć i dodać do żuru. wywar z warzyw 2 litry liście laurowe 2 szt. ziele angielskie 5 szt. pieprz w ziarenkach 5 szt. żurek żytni 1 butelka majeranek 2 łyżeczki jaja na twardo 3 szt. biała kiełbasa 800 g chrzan tarty świeży 2 łyżeczki czosnek 3 ząbki cebula 1 szt. prawdziwki suszone 2 kapelusze kiełbasa 300 g sól i pieprz do smaku olej do smażenia c... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...