Pieczone pierogi z kiszoną kapustą i grzybami calzone

Pieczone pierogi z kiszoną kapustą i grzybami calzone

Pieczone pierogi z kiszoną kapustą i grzybami calzone

Przepis na : obiad

  P ieczone pierogi calzone z polskim nadzieniem, który nie ma sobie równych. Kapusta kiszona z leśnymi grzybami do barszczyku z kiszonych buraków. Ciasto cazlone: 500 g mąki orkiszowej jasnej lub włoska mąka typu 00 do pizzy 300 ml ciepłej wody 3 g suchych drożdży 1 -2 łyżki oliwy z oliwy 6 g cukru  8 g soli Przygotowanie: Drożdże rozpuść w letniej wodzie z cukrem. Do miski wsyp mąkę wlej zaczyn i sól, wlej oliwę i zagniataj 5-7 minut. Odstaw na 1-1,5 godz.  Farsz: 1 słoik kapusty kiszonej z l... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu AZgotuj!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.