Makowiec japoński bez mąki z mielonymi migdałami

Makowiec japoński bez mąki z mielonymi migdałami

Makowiec japoński bez mąki z mielonymi migdałami

Przepis na : deser

Święta coraz bliżej, a ja lubię trochę wcześniej pomyśleć co na nie zrobię. Makowiec japoński upiekłam z mielonymi migdałami i z   kaszą manną owsianą pełnoziarnistą . Jest pyszny, jabłka nadają mu wilgoci. Forma: 30x30 kwadratowa. Składniki:  mak niebieski  200 g jabłka  2 szt. mielone migdały 6 łyżek skórka pomarańczowa 1 łyżeczka aromat migdałowy   1 szt. jaja 5 szt. masło 120 g ksylitol/cukier  3/4 szklanki rodzynki  1 opakowanie proszek do pieczenia 1 ł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu AZgotuj!

Warto przeczytać

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.