Przepis na : deser
Delikatne i puszyste muffinki na bazie cukinii i kokosu, czas idealny, bo sezon cukiniowy trwa nadal. Składniki na ok. 15-17 sztuk w zależności od wielkości Waszych foremek. Składniki suche: - 1 szklanka wiórków kokosowych - 5 łyżek brązowego cukru - 1 szklanka mąki pszennej, u mnie typ 500 - 1 łyżeczka sody - 1/2 łyżeczki kwasku cytrynowego Składniki mokre: - 1 kopiata szklanka startej cukinii - 1 puszka mleczka kokosowego, ok 250-300 ml - 1/4 szklanki oleju rzepakowego Dodatkowo: - bakalie do ozdobienia w... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Inspiruje mnie to co nowe i czego jeszcze nie znam. Smakuję, gotuję... i już nie mówię „nigdy”...