Przepis na : deser
Cudowne dojrzałe brzoskwinie w kolorze słońca :), to jak zamykanie lata w słoikach!. Całe dzisiejsze przedpołudnie spędziłam w kuchni, aby moje słoiczki mogły spokojnie powędrować na zimę do spiżarni. Dodam tylko, że są z ogródka przy domu, bez oprysków i wszelkiej chemii, samo zdrowie!. Składniki i przygotowanie: 5-6 kg brzoskwiń Zalewa: 2 litry wody 2 szklanki cukru sok wyciśnięty z dużej cytryny 1. Brzoskwinie myjemy. W dużym rondlu gotujemy wodę, wkładamy do wrzątku owoce partiami... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Inspiruje mnie to co nowe i czego jeszcze nie znam. Smakuję, gotuję... i już nie mówię „nigdy”...