Żeby pomidorówka była w wersji ,,de lux,, potrzeba wiejskich pysznych pomidorów, które co roku przerabiam na przecier pomidorowy. Przepis banalny, wystarczy tylko odrobina ziół, które znajdziecie u mojego sprawdzonego sprzedawcy www.Skworcu.com.pl i oczywiście chęci do pracy w kuchni !. Jeśli macie w okolicy targ, gdzie można kupić pomidory wyhodowane w przy domowym ogródku, bez chemii, to tylko takie pomidory wybierajcie na domowe przetwory. Nie są może najpiękniejsze, ale fantastycznie pachną i smakują... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Inspiruje mnie to co nowe i czego jeszcze nie znam. Smakuję, gotuję... i już nie mówię „nigdy”...