Grzyby z miodem gryczanym i gorczycą

Grzyby z miodem gryczanym i gorczycą

Grzyby z miodem gryczanym i gorczycą

Nowa odsłona marynowanego borowika, tym razem z miodem gryczanym. Przełamanie smaku cierpkiego octu  miodem i gorczycą od zaprzyjaźnionego sprzedawcy www.Skworcu.com.pl. Składniki: grzyby leśne, małe i zdrowe 1 szklanka octu 10% 4 szklanki wody 2 łyżki miodu prawdziwego, polecam gryczany 2 łyżeczki gorczycy 1 łyżka cukru liście laurowe ziele angielskie pieprz czarny ziarnisty 2 cebule 1 łyżka soli do obgotowania grzybów 1. Grzyby dokładnie oczyścić, umyć gąbeczką i wodą jeśli potrzeba.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Apetyczna babeczka

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.