Chleb pszenny z sezamem

Chleb pszenny z sezamem

Chleb pszenny z sezamem

Dzisiaj chleb pszenny dla odmiany po ciemnych i ziarnistych bochenkach. Pięknie wyrasta, pieczony w kamionkowych foremkach,pachnie nim w całym domu, po upieczeniu zawsze stukam w spód chleba żeby sprawdzić czy jest dobrze wypieczony. Po wystudzeniu zawsze jest walka o piętkę, bo taka chrupiąca..... Składniki na dwa bochenki: 1 kg mąki pszennej 10 dag drożdży  1 szklanka ciepłego mleka 2 szklanki wody 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru  sezam do posypania, polecam sklep  www.Skworcu.com.pl 1. Drożdże rozet... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Apetyczna babeczka

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.