Poznaj chrupiące ogórki z curry w słoikach na zimę, które są świetnym dodatkiem na kanapek oraz do obiadu. Mój przepis jest prosty i szybki w wykonaniu, a same ogórki bardzo smaczne. Potrawa jest gotowa do degustacji po kilku dniach od zrobienia. Ogórki z curry najlepiej mi smakują pokrojone w cienkie plastry. Są wówczas idealne do położenia na kanapkę. Bardzo lubię ich słodko kwaśny smak z lekką nutą pikantności. Możesz je oczywiście pokroić w plastry lub słupki. Ogórki obieram ze skórki. Zajmuje to chwilę ... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Blog kulinarny Ania gotuje to moja książka sprawdzonych przepisów na
- pożywne śniadania
- pyszne obiady
- zdrowe sałatki
- domowe ciasta i desery