Królowa jesieni Dynia ! Zyskuje coraz większą popularność i bardzo dobrze bo to bardzo zdrowe pełne witamin warzywo. Można ją przygotowywać na wiele smacznych sposobów. Ja dziś zapraszam na pyszną i prostą w przygotowaniu zupę krem. no ok 4/5 porcji ok. 300/400 gramów miąższu z dyni 120 gramów marchewki 1 średnia cebula 1 średni ziemniak 1 mały ząbek czosnku 2 łyżki masła sól szczypta chili po dużej szczypcie imbiru w proszku, gałki muszkatołowej i curry Śmietanka słodka 30 % ok 50 ml. Obraną i wypestkowan... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...