Do przygotowania tej zupy potrzebujemy tak naprawdę niewiele. Prosta i niezwykle smaczna zupa z młodej kapusty na kostce wędzonej dzięki której zupa bardzo zyskuje na smaku. ok. 5 porcji pół główki średniej młodej kapusty ok 400 gramów ok. 200 gramów marchewki ok. 70 gramów pora (biała część) 250 gramów ziemniaków kostka wędzona moja miała 200 gramów 2 łyżki posiekanego koperku 50 ml. słodkiej śmietanki 3-4 kulki ziela angielskiego 2-3 liście laurowe sól pieprz opcjonalnie wegeta i lubczyk do smaku ok... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...