Zupa grzybowa z łazankami

Zupa grzybowa z łazankami

Zupa grzybowa z łazankami

Jesienią taka pyszna i aromatyczna zupka z dodatkiem świeżych leśnych grzybków, najlepsza. Tym bardziej że to grzyby nazbierane przez nas w lesie. Podane z makaronem, pycha. Składniki: 300 g grzyby leśne (borowiki i maślaki) 1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera 3 ziemniaki 1 mała cebula 1, 5 l bulionu warzywnego 2 liście laurowe 3 kulki ziela angielskiego 1 łyżka masła 100 ml śmietany 18 % sól, pieprz do smaku mąka do zagęszczenia 100 g makaronu łazanki natka pietruszki Przygot... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ala piecze i gotuje

Autor

alaaa72alaaa72

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa grzybowa, grzyby, pieczenie, makaron, makarony, seler, cebula, warzywa, marchewka, ziemniak, mąka, pietruszka, zupa, ziemniaki, przepisy z ziemniakami, gotowana marchewka, zupa z selera, pieczone ziemniaki, zupa warzywna

Inne przepisy z Ala piecze i gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Aguś kulinarnie, 1 października 2013 22:58:35

Musi być przepyszna,chętnie bym się skusiła na miseczkę tej zupy:)

Malwinka, 1 października 2013 23:06:44

Ja też bym się skusiła na miseczkę!

Alina Waliczek, 1 października 2013 23:37:53

Częstujcie się, zapraszam.

Weronika Domogród, 1 października 2013 23:45:54

Uwielbiam grzybowe zupki a ta wygląda super

aronia, 1 października 2013 23:58:17

a ja się właśnie jutro z samego rana wybieram na grzyby. Jak się uda coś znaleźć też będzie zupka:)

Kasia, Kuchnia Nastrojowa, 2 października 2013 00:45:18

Pięknie wygląda, musi być pyszna!

Ola, 2 października 2013 08:34:24

smakowita!

Paulina C., 2 października 2013 09:06:48

nigdy nie słyszałam o podaniu zupy z łazankami, ale wygląda pysznie, więc z chęcią bym wypróbowała :)

Monika, 2 października 2013 11:11:41

Uwielbiam grzybową, ale robię ją tylko raz w roku - na wigilię. Twoja wygląda przepysznie:)

Alina Waliczek, 2 października 2013 11:27:38

No ale na wigilię to chyba robisz z suszonych lub mrożonych. Teraz masz okazję zrobić z świeżych. Ale wiadomo że dania wigilijny smakują zawsze najlepiej.

Alina Waliczek, 2 października 2013 11:29:25

Paulina wypróbuj, makaron to fajny dodatek do grzybowej.

Renula, 2 października 2013 12:32:20

Pyszna, pożywna miseczka!