Jesienią taka pyszna i aromatyczna zupka z dodatkiem świeżych leśnych grzybków, najlepsza. Tym bardziej że to grzyby nazbierane przez nas w lesie. Podane z makaronem, pycha. Składniki: 300 g grzyby leśne (borowiki i maślaki) 1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera 3 ziemniaki 1 mała cebula 1, 5 l bulionu warzywnego 2 liście laurowe 3 kulki ziela angielskiego 1 łyżka masła 100 ml śmietany 18 % sól, pieprz do smaku mąka do zagęszczenia 100 g makaronu łazanki natka pietruszki Przygot... czytaj dalej...
Musi być przepyszna,chętnie bym się skusiła na miseczkę tej zupy:)
a ja się właśnie jutro z samego rana wybieram na grzyby. Jak się uda coś znaleźć też będzie zupka:)
nigdy nie słyszałam o podaniu zupy z łazankami, ale wygląda pysznie, więc z chęcią bym wypróbowała :)
Uwielbiam grzybową, ale robię ją tylko raz w roku - na wigilię. Twoja wygląda przepysznie:)
No ale na wigilię to chyba robisz z suszonych lub mrożonych. Teraz masz okazję zrobić z świeżych. Ale wiadomo że dania wigilijny smakują zawsze najlepiej.
Paulina wypróbuj, makaron to fajny dodatek do grzybowej.