Chleb z cukinią

Chleb z cukinią

Chleb z cukinią

Pieczenie chleba w domu uwielbiam za zapach i smak. Cukinia obrodziła i postanowiłam dodać do chleba. Dodatkowo dodałam ziarna słonecznika i siemię lniane. Bardzo lubimy takie chrupiące dodatki. Wyszło smacznie. Składniki: 200 g startej cukinii 5 dkg świeżych drożdży 400 g mąki pszennej 200 g mąki żytniej 125 ml oleju rzepakowego Rapso 250 g jogurtu naturalnego 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 4 łyżki ziaren słonecznika Kresto 2 łyżki siemienia lnianego Kresto 0,5 szk ciepłej wody Przygo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ala piecze i gotuje

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Olka, 17 sierpnia 2013 01:27:56

Bardzo intrygujący pomysł z dodaniem cukinii do chleba.

Marzena, 17 sierpnia 2013 06:50:06

Swietny:) Ja robilam cos jak ciasto cukiniowe ale oficjalnie nazywalo sie tez chlebkiem:) Pyszne bylo!:)

Kaś, 21 sierpnia 2013 22:46:41

z takimi dodatkami, to samo niemal zdrowie!

Aguś kulinarnie, 27 sierpnia 2013 00:38:47

Nie slyszalam o takim,ale wart wyprobowania:)