Smażona tołpyga na oleju rzepakowym

Smażona tołpyga na oleju rzepakowym

Smażona tołpyga na oleju rzepakowym

Składniki: 1 filet ryby tołpyga, 4 ziemniaki, 4 łyżki oleju rzepakowego, sól, zioła prowansalskie, plasterek cytryny. Przygotowanie:   Filet tołpygi myjemy pod zimną wodą i osuszamy ręcznikiem papierowym. Następnie solimy i przyprawiamy ziołami prowansalskimi. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju rzepakowym. Ziemniaczki gotujemy. Ostudzone kroimy w plasterki. Posypujemy solą i ziołami. Obsmażamy na rozgrzanym oleju rzepakowym. Rybkę ze smażonymi ziemniaczkami podajemy z surówką- u mnie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Aga w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.