Chleb ze szpinakiem

Chleb ze szpinakiem

Chleb ze szpinakiem

Składniki: 3 szklanki mąki, 300 g liści szpinaku, 1 szklanka ciepłej wody, 1 opakowanie suchych drożdży Dr. Oetkera, 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka cukru, 1 żółtko. Przygotowanie:      Do miski wsypujemy przesianą mąkę z suchymi drożdżami, cukrem i solą. Wlewamy ciepłą wodę i zagniatamy ciasto mikserem z końcówką haka. Wyrobione ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. W tym czasie liście szpinaku drobno siekamy i podsmażamy na maśle, przyprawiamy solą... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Aga w kuchni

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.