Potrawka z kurczaka i fasolki szparagowej to moja propozycja na zdrowy i pożywny, letni obiad. Fasolka szparagowa to jedno z tych warzyw, które mogłabym jeść codziennie, jednak niestety tylko teraz, przez krótki okres wakacyjny jest to możliwe. Najsmaczniejszy pomysł na fasolkę? Ugotowana al ‘ dente w lekko osolonej wodzie. Czasem może być też polana bułką tartą podsmażoną na maśle. Fasolka to nie tylko smak, warto ją również jeść ze względu na jej wartości odżywcze: jest bogatym źródłem witaminy A, C i E, ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...