Sernik tradycyjny z rodzynkami zazwyczaj przygotowuję kiedy mamy gości. Jeśli mam nieco więcej czasu ser mielę sama, ale zdarza mi się także kupować już gotowy ser
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataJeśli lubicie zupy warzywne na bazie kapustki młodej to zapraszam po przepis :). 500ml.wywaru z kości lub porcja rosołowa 50g.włoszczyzny 50g.marchewki 100g.kapusty słodkiej 1cebula tłuszcz 4 ziemniaki śmietana koncentrat pomidorowy sól przyprawy `~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Kapustę,włoszczyznę i marchewkę szatkujemy,solimy,dodajemy do wywaru i gotujemy.Cebulę kroimy w grube plastry,przypiekamy,dodajemy do wywaru i gotujemy.Ziemniaki kroimy w kostkę i dodajemy(...)zupy.Robimy zasmażkę.Zasmażkę i koncentrat dodajemy do zupy,gdy ziemniaki i warzywa są miękkie.Zagotować,przyprawić do smaku.Zamiast zasmażki można dodać śmietanę rozprowadzoną z mąką i koncentratem.Smaczneg
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiSernik tradycyjny z rodzynkami zazwyczaj przygotowuję kiedy mamy gości. Jeśli mam nieco więcej czasu ser mielę sama, ale zdarza mi się także kupować już gotowy ser
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataProponuję dziś klasyczny przepis w zupełnie nowej odsłonie - murzynek , ale inaczej , który w mojej wersji stał się niebanalnym ciastkiem z kremem , z nutką egzotyczną, ponieważ
Kawa z mlekiemNajwięcej naszych rodzinnych uroczystości przypada na czerwiec. Dzień Dziecka, imieniny, urodziny. Bardzo mnie to cieszy, ponieważ czerwiec to sezon na truskawki. Nasz ulubiony przepis na imprezy
dolcevitainmykitchenPlacki z botwinką, fetą i koprem Botwinka zazwyczaj kojarzy nam się z klasyczną, letnią zupą. Co zrobić, kiedy mamy dużo botwinki, a zupy mamy już dosyć? Zwłaszcza wtedy, kiedy Babcia obdaruje nas siatką pysznej, świeżej botwinki z przydomowego ogródka? Najlepszym sposobem na wykorzystanie młodych liści jest przygotowanie placków – z dodatkiem fety, koperku i ostrej musztardy dijon. Opcjonalnie można dodać
Taste and CookWitajcie, przyznam się, że konkurs Durszlaka,, Zróbmy coś dobrego z Palmą“ bardzo mnie zaispirował. Zgłosiłam już drożdżowe ptaszki, które są bardzo pocieszne. Brakowało mi jednak czegoś
dolcevitainmykitchenCiasto drożdżowe z truskawkami łyżką mieszane zawsze kojarzy mi się z początkiem lata. To najlepsze jakie znam, bardzo puszyste ciasto drożdżowe z truskawkami i kruszonką
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataKuchcik firmy Tupperware to wyjątkowe urządzenie, które służy do ubijania białka jajek, śmietany, przygotowania majonezu, mieszania różnego rodzaju deserów. Przekonaj się, że ubicie piany z czterech
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataBardzo lubię wyciskane soki , są zdrowe i pyszne , owocowe lubię najbardziej, ale warzywne też bardzo mi smakują. Dziś proponuję jeden z moich ulubionych wyciskanych soków
Kawa z mlekiemmięty. Lekki, aromatyczny i bardzo zdrowy. Do zrobienia w 15 minut. Chłodnik z groszku Czas: 15 minut Poziom trudności: Bardzo łatwe Liczba porcji: 2 bardzo duże Na pewno znacie zupę krem z groszku, ale czy robiliście kiedyś groszkowy chłodnik? Jeśli nie to najwyższa pora, żeby go zrobić! Danie jest absolutnie niecodzienne w smaku. Słodki groszek pięknie łączy się z kwaskową
Niedzielny kucharzDzień dobry :) Za oknem piękne słoneczko, a ja mam dla Was coś słodkiego na deser. Trafiłam na ten przepis przeglądając bloga pani Ani Starmach i od
kuchnia doski,, Dzień bez sałatki to dzień stracony“ to moje hasło na czerwiec. I rzeczywiście codziennie na stole pojawia się nowa sałatka. Przeważnie przepisy są bardzo proste, lekkostrawne
dolcevitainmykitchenTak wiele rzeczy potrafi nas uszczęśliwić. Jedną z nich jest zapach drożdżowego ciasta. Dla mnie jest to zapach dzieciństwa, sobotniego popołudnia, powrotów do domu. Żadne ciasto
dolcevitainmykitchenWedług mnie chyba tylko tym, że klopsiki przed duszeniem są obsmażane, a pulpety nie, ale to jest moja ocena. Pulpeciki mogą stanowić samodzielne danie lub mogą być dodawane do zup, klopsiki zaś są duszone i najczęściej podawane z sosem. Klopsiki lub pulpeciki można zrobić z mięsa wieprzowego lub drobiowego, a także z ryb. Moje klopsiki zrobione są z mielonego mięsa(...)średnia cebula 3 ząbki czosnku 2 spore wiązki koperku mała wiązka natki pietruszki łyżeczka pieprzu naturalnego łyżka pieprzu ziołowego 2 łyżeczki kolendry 2 łyżeczki soli 1/2 szklanki śmietany do zupy mleko do namoczenia bułeczki 6 łyżek mąki pszennej 2 - 3 łyżki tłuszczu do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jak zrobić klopsiki z indyka w sosie koperkowym? Bułeczkę połamać i zalać mlekiem
Kuchcik gotuje